Глава Мінфіну назвала плюси і мінуси падіння цін на сировинних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Мінфіну назвала плюси і мінуси падіння цін на сировинних ринках

Казна та Політика
751
Міністерство фінансів України готове переглянути макропоказники розвитку економіки України у зв’язку зі змінами, що мають місце на ключових товарних ринках, включаючи ринок нафти і нафтопродуктів, а також металургії та агропродукції.
Про це в ході брифінгу сказала міністр фінансів Наталя Яресько.
«Відпрацьовуємо разом з Мінекономрозвитку, з НБУ і МВФ наше бачення по макроекономічним змінам. Зміна ціни на нафту, це великий плюс. Але ми бачимо також падіння цін по металургії та з агропродукції – це мінус для України. Ми це все обраховуємо, будемо готуватися до перегляду. Зараз ми в процесі », – сказала міністр.
Яресько також зазначила, що МВФ загалом прийняв держбюджет-2016. “По бюджету поки немає яких-небудь зауважень за нашими зобов’язаннями перед МВФ. В принципі, він прийнятий (Фондом – ред.) в цілому”, – сказала вона.
Нагадаємо, уряд України на поточний момент розглядає оптимістичний сценарій розвитку економіки, згідно з яким зростання ВВП складе 2% при інфляції 12%. Аналогічні прогнози видав ключовий кредитор України – Міжнародний валютний фонд. Прогноз зростання в 2,9% називали і експерти, думку яких сформувало консенсус-прогноз на 2016 рік, підготовлений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.
Разом з тим, Світовий банк і ключові світові рейтингові агентства більш песимістичні. Вони переконані, що зростання економіки України на тлі війни на сході і падіння цін на основних для нашої країни товарних ринках не перевищить 1% за підсумками 2016 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас