В Україні завершено перший етап будівництва Бескидського тунелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні завершено перший етап будівництва Бескидського тунелю

Казна та Політика
1990
В Україні завершився перший етап будівництва Бескидського тунелю – залізничної колії через Карпати.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.
Повідомляється, що заходи з нагоди завершення першого етапу будівництва Бескидського тунелю відвідав віце-прем’єр-міністр України, голова Мінрегіону Геннадій Зубко. За його словами, Бескидський тунель – це продовження “нового Шовкового шляху”.
“Це той шлях, який виведе українську економіку на новий рівень завдяки збільшенню обсягів експорту і транзиту. Адже наша країна має унікальне географічне розташування. Ми – міст між Європою і Азією, і повинні скористатися з цього переваги”, – заявив Зубко.
Він також зазначив, що тунель допоможе наростити експортний потенціал, а також стати надійним транзитним партнером для країн Сходу і Заходу.
“Відкриття Бескидського тунелю продовжить нещодавно відкритий Україною новий “Шовковий шлях”. Минулого тижня ми запустили тестовий контейнерний поїзд з Іллічівського порту в Китай в обхід Росії. Він дозволить Україні значно збільшити обсяги експортних перевезень в країни Азії. А тепер ми ще й продовжуємо його в Європу. Розширення торговельних шляхів – це наше стратегічне бачення, яке ми впевнено втілюємо в життя “, – сказав Зубко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас