Єврокомісія запропонує Раді ЄС скасувати візи для українців, - Хан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія запропонує Раді ЄС скасувати візи для українців, - Хан

Казна та Політика
1865
Європейська комісія в першому кварталі поточного року виступила з пропозицією до Ради ЄС ввести безвізовий режим для України, сказав європейський комісар з питань розширення та політики добросусідства Йоханнес Хан.
“Щодо України залишаються певні зобов’язання, взяті президентом і прем’єр-міністром, які повинні бути виконані. Але ми очікуємо, що дуже скоро буде звіт, ми отримаємо оцінку і в першому кварталі ми зможемо виступити з пропозицією про візову лібералізацію”, – сказав він журналістам в Брюсселі перед засіданням Ради ЄС і додав, що це ж стосується і Грузії.
Як повідомлялося, 18 грудня 2015 Європейська комісія схвалила позитивний звіт щодо виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом.
“На основі цієї оцінки та виконання зобов’язань, а також враховуючи результати постійного моніторингу та звітності, який здійснювався з моменту запуску діалогу про лібералізацію візового режиму між Україною та ЄС у жовтні 2008 року, Комісія вважає, що Україна виконує всі критерії, встановлені в чотирьох блоках другого етапу Плану дій щодо лібералізації візового режиму “, – йдеться у звіті ЄК.
У документі йдеться про те, що Єврокомісія на початку 2016 року внесе законодавчу пропозицію щодо внесення змін до відповідного регулювання.
У тексті згадуються зобов’язання Києва, які ще мають бути виконані. Зокрема, мова йде про те, що Україна зобов’язується забезпечити повноцінну роботу в першому кварталі 2016 року Національного антикорупційного бюро та антикорупційної прокуратури, Нацагентства із запобігання корупції, внести зміни до законодавства в галузі управління активами, конфіскації та арешту майна. Київ також зобов’язується забезпечити в 2016 році фінансування новостворених органів у сфері боротьби з корупцією.
Згідно з процедурою, Єврокомісія повинна подати рекомендацію Європейській Раді і Європарламенту прийняти рішення щодо встановлення безвізового режиму для громадян України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас