Світові виробники шоколаду вкладуть $ 1 млрд у розширення плантацій какао-бобів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові виробники шоколаду вкладуть $ 1 млрд у розширення плантацій какао-бобів

Аграрний ринок
644
Провідні виробники шоколаду, включаючи Mondelez International Inc., мають намір вкласти $ 1 млрд в розширення випуску какао-бобів, щоб задовольнити рекордно високий попит на шоколад по всьому світу.
Виробництво какао-бобів скорочується, через що з початку 2012 року ціни на них на світових ринках підскочили майже на 40%.
Світове споживання шоколаду збільшилася в 2015 році на 0,6% – до рекордних 7 100 000 тонн, причому попит в Азії, де шоколад лише недавно перестав бути предметом розкоші, підскочив на 5,9%, свідчать дані Euromonitor International.
За оцінками Міжнародної організації какао, урожай какао-бобів в минулому році знизився на 3,9% – до 4 200 000 тонн. У Гані, що займає друге місце по постачаннях какао-бобів, виробництво впало на 18% в сільгоспроці, що завершився 30 вересня, через хвороби рослин, посушливої погоди і змін державної політики. Світовий лідер галузі Кот-д’Івуар збільшив виробництво на 2,8%. На частку цих двох країн припадає близько 60% світової пропозиції какао-бобів. У поточному сільгоспроці аналітики чекають подальшого зниження виробництва через старіння дерев і несприятливих погодних умов.
Як пише WSJ, “шоколадний апокаліпсис” світу поки не загрожує, але заходи слід робити вже зараз. Посадка нових дерев какао не призведе до негайного зростання пропозиції бобів: плодоносити вони почнуть через 2-4 роки.
Раніше виробники шоколаду використовували різні програми підтримки фермерів, які вирощують какао-боби. Так, з 2011 по 2013 роки Hershey Co. та Всесвітній фонд какао надсилали фермерам в Гані прогнози погоди та інформацію про стан ринку у формі текстових і голосових повідомлень. За даними Hershey, фермери, які використовували отримані відомості, змогли підвищити врожайність на 46%.
Фахівці Mondelez нині консультують фермерів в Гані з питань оптимальної посадки та обрізки дерев какао, а також застосування добрив.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас