Безконтактні платежі в метро Нью-Йорка запустять тільки в 2018 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безконтактні платежі в метро Нью-Йорка запустять тільки в 2018

Фінтех і Картки
213
Жителі Нью-Йорка зможуть розплачуватися в метро і автобусах міста смартфонами, або безконтактними пластиковими картами до 2018 року. Пропозиція впровадити безконтактні платежі в підземці надійшла після того, як губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо запропонував оновити 30 станцій метро.
В рамках переобладнання станцій крім терміналів для прийому безконтактних платежів, планують впровадити мобільні системи покупки квитків зі смартфона.
«Пропозиція губернатора прискорює процес впровадження мобільних способів оплати проїзду в метро і автобусах», – прокоментували в Транспортному управлінні Нью-Йорка.
Спочатку мобільні платежі будуть доступні не для всіх видів транспорту. Протягом 6 місяців цю опцію запустять на Залізниці Лонг-Айленда і в приміських поїздах Метро-Норт.
До кінця року до сервісу підключаться всі залізничні напрямки міста. Пасажири зможуть купувати і використовувати проїзні квитки зі своїх мобільних пристроїв. А починаючи з 2017 року в місті почнуть впроваджувати системи, які дозволять використовувати безконтактні платіжні інструменти у всьому громадському транспорті. Розплачуватися безконтактно в автобусах і метро можна буде з 2018 року.
Нагадаємо, що в Києві з червня 2015 року працює система оплати проїзду в метро за безконтактними банківських картах. Також сплачуватимуть проїзд можна смартфоном, або годинниками з NFC.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас