Україна приєднається до програми ЄС з розвитку підприємств малого та середнього бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна приєднається до програми ЄС з розвитку підприємств малого та середнього бізнесу

Казна та Політика
907
Кабінет міністрів на своєму засіданні ухвалив рішення про підписання Угоди з Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС “Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME) (2014 – 2020)”.
Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.
“Приєднання України до Програми сприятиме розвитку українського підприємницького середовища, і консультативних та аналітичних послуг, пов’язаних з експортно-імпортною діяльністю підприємств, розширенням торговельно-економічних зв’язків, приведенню українського законодавства у сфері малого та середнього підприємництва до європейських стандартів, а також створенню умов для популяризації підприємництва та формування культури бізнесу”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що в рамках програми передбачено участь України в таких складових, як: поліпшення умов доступу МСП на ринки; поліпшення регуляторних умов функціонування МСП; формування культури ведення бізнесу.
Зокрема, поліпшення умов доступу МСП на ринки полягає в отриманні консультативних та аналітичних послуг, пов’язаних з супроводом експортно-імпортної діяльності підприємств, їх інтернаціоналізацією і розширенням торгово-економічних зв’язків.
Такий напрямок, як “покращення регуляторних умов функціонування МСП” спрямований на визначення та усунення зайвих регуляторних бар’єрів на внутрішньому ринку ЄС, імплементації Акту Малого Бізнесу для Європи (Small Business Act for Europe) в третіх країнах, забезпечення діяльності мережі Уповноважених з питань МСП (SME Envoys), а також участі третіх країн в їх роботі, створення секторальних робочих груп з метою обміну досвідом між представниками профільних органів державної влади.
Формування культури ведення бізнесу буде здійснюватися у формі різноманітних освітніх програм (у т. ч. із залученням коштів у рамках програми «Еразмус для підприємців»), проведення секторальних тренінгів, семінарів, програм обміну, стажувань та інше.
Наголошується, що COSME – провідна програма ЄС з бюджетом 2,3 млрд євро, спрямована на створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва (МСП), реалізованої в рамках стратегії «Європа 2020».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас