Розплата за тепло: Чому рахунки в цьому місяці шокували киян (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розплата за тепло: Чому рахунки в цьому місяці шокували киян (інфографіка)

Особисті фінанси
4016
У цьому місяці киян шокували платіжки з величезними сумами за опалення. Люди скаржилися, що, незважаючи на встановлений в будинку лічильник тепла, платити їм все одно довелося по-старому – за встановленими за “квадрат” нормами. І цифри у квитанціях вийшли просто приголомшливі.
У КМДА і “Київенерго” пояснили: все залежить від того, в якому місяці теплолічильник був прийнятий на комерційний облік, і обіцяють перерахунок.
Все залежить від того, коли прилад прийнятий на комерційний облік. “У тих будинках, де лічильники прийняті на облік до 1 листопада, люди в цьому місяці отримали платіжки з розрахунками за їхніми показниками. Там, де лічильники прийняті на облік протягом листопада, прийшли квитанції за опалення з тарифом 16,14 грн за кв. м. Для таких будинків при формуванні рахунків за грудень (платіжки, які прийдуть у січні) вже буде розрахунок за показниками лічильника. Також буде зроблено перерахунок за листопад, для кожного будинку – індивідуальний, залежно від того, скільки днів у листопаді лічильник пробув на облік та які свідчення були зафіксовані за ці дні “, – пояснює комерційний директор “Київенерго” Євген Бушма. У багатоповерхівках, де лічильники прийняті на облік тільки в цьому місяці, платіжки за грудень прийдуть з розрахунками “за нормами”, а вже за січень – за показниками лічильників з коригуванням.
Є й такі будинки, де лічильники зняли з обліку (прилади поламалися, не пройшли вчасно повірку або були вкрадені). Жителі таких будинків, поки лічильник відсутній, також будуть змушені платити по нормативному тарифу. У “Київенерго” кажуть, що випадків крадіжки лічильників стало більше – тільки спочатку року було більше 70 фактів. Особливо “грішить” Деснянський район. Людям радять стежити, щоб на дверях підвалів висіли хороші замки.
Решта 20% будинків обіцяють забезпечити теплолічильниками в 2016 році. Тобто в цьому опалювальному сезоні їм доведеться також платити за нормами. “Для тих, хто не хоче чекати до кінця наступного року, коли лічильник буде встановлений за бюджетні гроші, можуть скинутися і оплатити роботи з проектування та встановлення лічильника (це 20-30 тис. грн), а місто бере на себе вартість самого лічильника (приблизно така ж сума). Витрачені гроші окупаються “, – говорить заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас