Amazon незаконно продає зброю, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon незаконно продає зброю, - ЗМІ

Світ
1519
Британський підрозділ інтернет-магазину Amazon під виглядом побутових предметів продає заборонену і небезпечну зброю. В порушення британських законів на продаж виставлялася зброя, розроблена для військових і поліцейських відомств.
Британське видання Guardian в рамках розслідування придбало на сайті Amazon.co.uk три предмети: пістолет-перцевий аерозоль, електрошоковий пістолет і кепку з гострим кастетом, закріпленим на козирку.
Продаж всіх трьох виробів є незаконним.
Представник Національного агентства злочинності зазначив, що такі речі не є нешкідливими сувенірами. Це небезпечна зброя, здатна заподіювати шкоду.
Електрошокер і кепка були відправлені Guardian від незалежних продавців у США та Ізраїлі. У митних деклараціях товари проходили як світлодіодний ліхтар та іграшка. При цьому кепка була позначена як імпортний подарунок, а ціна на електрошокер була в 10 разів нижчою від його реальної вартості.
Пістолет з перцевим балончиком був проданий безпосередньо Amazon і доставлений кур’єром з британського складу в Мілтон-Кінсі.
Журналісти Guardian дізналися, що поліція Шотландії вже розслідує інцидент продажу такого ж пістолета жителю Единбурга. Незважаючи на те, що Amazon знає про розслідування, реклама, продажі й поповнення запасу забороненої зброї тривають. Отримати такий пістолет можна протягом 48 годин з моменту формування замовлення.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас