Все для траншу: Парламент Греції підтримав нові заходи жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Все для траншу: Парламент Греції підтримав нові заходи жорсткої економії

Світ
278
Парламент Греції ухвалив законопроект, що вводить другий пакет реформ в обмін на виділення чергового траншу кредитів в € 1 млрд з боку кредиторів.
Відповідний законопроект підтримали депутати правлячої коаліції – коаліція партій радикальних лівих “СІРІЗА” і “Незалежні греки”.
“За” проголосували 153 депутати, “проти” – 138 депутатів 300-місцевого законодавчого органу.
Закон, зокрема, встановлює нові ставки заробітної плати в державному секторі і дозволяє закордонним фондам скуповувати невиплачені борги підприємств. Також у документі зазначаються умови функціонування нового фонду, в якому будуть акумулюватися доходи від приватизації держвласності.
14 серпня Єврогрупа схвалила план допомоги Греції, але з рядом додаткових умов. 86 млдр євро будуть виділені Афінам протягом шести років. При цьому восени до програми кредитування може підключитися Міжнародний валютний фонд.
Держборг Греції становить 312 мільярдів євро, це більше 180 відсотків ВВП, і Афіни не справляються з його обслуговуванням. Через пару днів парламент Німеччини схвалив надання фінансової допомоги Греції у розмірі 86 млрд євро, пропозицію підтримали 454 депутата, 113 висловилися проти і 18 утрималися.
У жовтні Європарламент підтримав надання Греції ще 35 млрд євро. Греція опинилася у важкому становищі після дефолту 1 липня. Для того, щоб не вийти із зони євро, після важких переговорів було укладено угоду з ЄС, яка передбачає фінансову допомогу Греції в обмін на важкі реформи.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас