Австралійська поліція обшукала будинок можливого винахідника Bitcoin, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійська поліція обшукала будинок можливого винахідника Bitcoin, - ЗМІ

Фінтех і Картки
1481
Влада Австралії має намір встановити контроль над цифровою валютою Bitcoin.
У середу, 9 грудня, поліція Сіднея провела обшук в будинку австралійського підприємця і фахівця з шифрування Крейга Райта.
За кілька годин до цього популярні американські ЗМІ назвали Райта творцем криптовалюти Bitcoin, що ховається за псевдонімом Сатоши Накамото. При цьому, як пише The Guardian, знайомі Райта сумніваються в тому, що він причетний до створення біткоін, деякі з них висловили думку, що журналісти стали жертвами добре відпрацьованої “качки”.
Близько 13:30 за місцевим часом більше 10 співробітників поліції прибули до будинку Райта, розташованому в передмісті Сіднея. З вулиці було видно, як двоє співробітників в білих рукавичках обшукують вміст шаф в гаражі. Не менш трьох поліцейських були помічені в будинку.
В австралійській редакції газети припускають, що обшук не пов’язаний із заявами про причетність Райта до створення криптовалюти, але має відношення до розслідування податкових органів Австралії.
За даними Reuters, обшуку також піддалися офісні приміщення Райта. Гаррі Хейрз, власник будинку в передмісті Сіднея, повідомив, що Райт і його дружина Рамона Уоттс зняли його в листопаді 2012 року. Близько півроку тому орендарі перейшли на помісну оплату житла, попередивши власника про своє бажання звільнити приміщення в перший тиждень грудня.
Як пише The Guardian, будинок Райта – єдиний на всій вулиці, перед яким все ще стоїть сміттєвий бак, – останній раз сміття прибирали шість днів тому, минулого четверга, 3 грудня.
Крім того, в поштовій скриньці повно листів, що теж може свідчити про те, що будинок вже деякий час пустує. За словами власника нерухомості, Райт повідомив йому про намір переїхати до Лондона. Він також зазначив, що орендар поводився дуже агресивно, не дозволяючи потенційним новим орендарям оглядати будинок.
При цьому Райт продовжив оренду до першого тижня січня включно. Сусіди відгукуються про Крейга як про неконтактну особистість, хоча його дружина була більш привітна. За їхніми словами, разом з подружжям жив хлопчик років 16 і, можливо, дівчинка трохи молодша. Редакції не вдалося встановити справжність документів, на які посилаються в публікаціях, що зв’язують таємничого “Накамото” і Крейга Райта.
Офіційного підтвердження від представників австралійських податкових органів також не послідувало.
Тим часом, як нагадує видання, в грудні 2014 року австралійські податківці постановили, що криптовалюти повинні розглядатися як оподатковуваний актив. У свою чергу, суд ЄС в жовтні цього року постановив звільнити обмін віртуальної валюти від оподаткування. Bitcoin – віртуальна криптовалюта. Вперше з’явилася в 2009 році. Завдяки відкритій архітектурі і відсутності єдиного центрального вузла – пирингу (від слова peer – “рівний”) – дозволяє переводити платежі з практично будь-якої точки світу, де є доступ в Інтернет.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас