Стало відомо, на коли Кабмін запланував тендер по 4G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, на коли Кабмін запланував тендер по 4G

Технології&Авто
910
Кабінет міністрів України затвердив план заходів щодо впровадження системи рухомого зв’язку четвертого покоління 4G, згідно з яким тендер на отримання частот із використанням технології LTE відбудеться у грудні 2017 року.
Про це йдеться у розпорядженні Кабміну №1232 від 11 листопада.
Згідно з розпорядженням Кабміну №1232 від 11 листопада, до кінця року має бути затверджене технічне завдання на виконання науково-дослідної роботи щодо заходів із впровадження 4G, а також до кінця року повинна бути відібрана іноземна компанія-консультант, яка проведе дослідження.
Відбором консультанта будуть займатися суб’єкти ринку телекомунікацій. Укладення договору заплановано на грудень.
На здійснення науково-дослідної роботи, згідно з планом, відводиться період з грудня поточного до листопада наступного року.
Далі передбачена законодавча робота, зокрема внесення в законодавство понять “рефармінг” (перерозподіл частот) і “технологічна нейтральність” і забезпечення застосування процедур для виділення, розподіл і користування РЧР на об’єктивній, пропорційної і прозорій основі (заплановано на лютий 2017 року).
Після цього повинні бути внесені зміни до Національної таблиці радіочастот та План використання радіочастот.
У той же час в період з листопада поточного року по червень 2017 року має бути затверджений і виконаний план по звільненню частот в діапазоні 790-862 МГц від радіоелектронних засобів радіомовної служби (телебачення) для впровадження на них технології LTE.
На червень 2017 також намічено звільнення частот в діапазоні 694-790 МГц і вжиття заходів щодо забезпечення електромагнітної сумісності та спільної роботи радіоелектронних засобів спеціальних користувачів та загальних користувачів технології LTE.
На грудень 2017 уряд запланував проведення рефармінгу і впровадження технологічної нейтральності на основі специфікацій 3GPP.
Остаточно план буде виконаний, коли в грудні 2017 року проведено тендер, який забезпечить “суб’єктам ринку телекомунікацій на конкурентній основі право на користування РЧР з використанням технології LTE, в тому числі і пакетами в різних діапазонах, переможцями якого будуть визнані учасники, що виконали всі умови і запропонували найбільшу ціну за відповідну смугу “.
Як повідомлялося, в липні 2015 року оприлюднено указ президента, згідно з яким впровадження стандартів зв’язку четвертого покоління передбачається в 2017 році.
Вісім операторів зв’язку вже виявили зацікавленість у цьому процесі, в тому числі “трійка” основних гравців мобільного ринку України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас