З початку року українці купили турпутівок на 2,65 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року українці купили турпутівок на 2,65 млрд гривень

Особисті фінанси
463
За 9 місяців 2015 в Україні дохід туристичних агентств і туристичних операторів склав 2,65 млрд грн.
Так, населенню було реалізовано туристичних послуг на суму в 1,17 млрд грн, що становить 44,1% від загального обсягу ринку. Решта 55,9% припадає на бізнес-сектор, основною метою подорожей якого є відрядження. Бізнес-поїздки обійшлися підприємцям у 1,48 млрд грн.
Як зазначає директор представництва компанії Amadeus в Україні та Молдові Олексій Муровцев, зараз спостерігається тенденція до збільшення питомої ваги бізнес-поїздок в загальному обсязі подорожей. Це, зокрема, обумовлено тим, що все більших обертів набирає суміщення бізнес-поїздки з туризмом (Business + Leisure).
“За нашими даними кількість авіаційних бронювань на ринку України зберігається на рівні 2014 року. При цьому обсяг продажів транспортних послуг залізничним транспортом зріс на 26%. Обсяг готельних бронювань поза масових туристичних напрямків зберіг річну динаміку зростання в 5%, проте ціна перебування за ніч знизилася , – відзначає Олексій Муровцев. – Таким чином, можна говорити про зростання приватного та бізнес-тревел, але з очевидною тенденцією диверсифікації переваг пасажирів за видами транспорту. Звичайно, прогнози робити складно, але поточна ситуація вселяє обережний оптимізм і дозволяє припустити, що в 2016 році, в порівнянні з 2015, можна очікувати збереження позитивної тенденції зростання туристичної галузі “.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас