«Київхліб» піднімає ціни з сьогоднішнього дня: Який хліб подорожчає і на скільки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Київхліб» піднімає ціни з сьогоднішнього дня: Який хліб подорожчає і на скільки

Особисті фінанси
4987
У Києві з 1 грудня 2015 виростуть відпускні ціни на основні сорти хліба публічного акціонерного товариства «Київхліб».
Про це повідомляється на офіційному сайті ПАТ «Київхліб».
“На жаль, з часу останнього підвищення цін 18 лютого 2015 року відбулося загострення економічної ситуації в країні, спостерігалися інфляційні процеси, зростала вартість всіх складових продукції. В результаті чого ПАТ «Київхліб» опинилося в критичній ситуації, коли витрати на виробництво вже не можна перекрити за рахунок внутрішніх резервів», − ідеться в повідомленні.
Як наголошується, останнім часом спостерігалася тенденція до зростання вартості борошна, питома вага якого в структурі собівартості займає до 40%, а також інших складових, а саме газу, електроенергії, іншої сировини (цукор, олія, дріжджі, сіль), на законодавчому рівні збільшився розмір мінімальної заробітної плати.
«Підприємству бракує обігових коштів для покриття своєї поточної діяльності. За нинішніх умов роботи і збереженні нинішнього рівня цін існує реальний ризик зупинки виробництва. Для відновлення стабільної роботи ПАТ «Київхліб» та виконання зобов’язань щодо забезпечення населення соціально-важливим продуктом було прийнято рішення підвищити ціни на основні (масові) сорти хліба і їх приведення до економічно обґрунтованого рівня», − ідеться в повідомленні.
Разом з тим, повідомляється, що ціни на три види хлібобулочних виробів (український домашній 0,95 кг, пшеничний київський І с., 0,65 кг і батони звичайні в/с, 0,5 кг), що реалізуються в мережі фірмової торгівлі за умовами інвестиційних договорів, залишаються без змін.
Нагадаємо, «Укрхлібпром» не очікує масового зростання цін на хліб до кінця 2015 року в Україні, крім Києва.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас