У Києві поліцейські затримали карткового шахрая — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві поліцейські затримали карткового шахрая

Кримінал
1478
У п’ятницю, 27 листопада, столична поліція затримала карткового шахрая в одному з супермаркетів міста. Про це повідомляється на сторінці поліції в Facebook.
Патрульні поліцейські отримали повідомлення про те, що в одному з супермаркетів на Броварському проспекті Києва зав’язався конфлікт. По прибуттю, патрульні не виявлено доказів виниклої ситуації. Однак біля банкомату вони побачили людину, яка знімала з пристрою пластину з грошима. Крім того, на сусідньому банкоматі був виявлений скіммер, встановлений чоловіком. Як виявилося, затриманий вже не раз притягувався до відповідальності за шахрайство з платіжними картами.
Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ зафіксувало 20 000 фактів шахрайства з платіжними картами фізичних осіб за перші 8 місяців цього року, спричинили 500 млн гривень збитків. Особливо почастішали випадки шахрайства з банкоматами під назвою CashTrapping (захоплення готівки). Його суть полягає в тому, що шахраї заклеюють вікно видачі грошей на банкоматі схожою за кольором і фактурою планкою, яка всередині з двостороннім скотчем. На цей скотч кріпиться планка, до нього ж прилипають гроші користувача, який намагається зняти гроші в банкоматі.
Також нещодавно стало відомо, що в Україні почав поширюватися новий вид шахрайства з платіжними картами за допомогою установки спеціальних пристроїв всередині банкоматів – Eavesdropping.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас