Google прискорить завантаження мобільних сторінок на початку наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google прискорить завантаження мобільних сторінок на початку наступного року

Технології&Авто
455
Минулого місяця Google анонсувала новий проект з відкритим вихідним кодом під назвою Accelerated Mobile Pages (AMP), який має змусити мобільні сторінки зі статтями та новинами завантажуватися практично миттєво. З моменту анонсу проект перебував у стадії технічного прев’ю, але зараз розробники кажуть, що AMP дебютує на початку наступного року.
За словами Google, за шість тижнів з анонсу AMP понад 4,5 тис. розробників підписались на проект на Github, причому багато розробникфі виявили бажання вкласти кошти у створення проекту. Також компанія пізніше повідомила, що тисячі компаній хочуть, щоб їхні сторінки були оптимізовані — це стосується BBC, Sankei, New York Times, News Corp, Washington Post та інших. При цьому варто зазначити, що такі компанії, як, наприклад, CBS Interactive, International Business Times/Newsweek, Thrillist і Slate вже активно підтримують Accelerated Mobile Pages.
Google говорить, що вона співпрацює і з рекламними мережами Outbrain, AOL, OpenX, DoubleClick і AdSense. Ці компанії працюють з AMP для «покращення рекламного досвіду для користувачів, видавців і рекламодавців у мобільній Мережі».
Що стосується самої технології, що розробляється Google, то вона працює за рахунок завчасного кешування сторінок на високотехнологічних серверах компанії. Саме завдяки цьому сильно зростає швидкість завантаження сторінок на мобільних пристроях. До того ж, зображення і відео на таких сторінках не будуть завантажуватися доти, доки користувач до них не дійде, що також прискорює завантаження. Схожу технологію, до речі, використовують сервіси Instant Articles від Facebook і Apple News.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас