Volkswagen скоротити на € 1 млрд інвестиції в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen скоротити на € 1 млрд інвестиції в 2016 році

Фондовий ринок
116
Через дизельний скандал автоконцерну Volkswagen доводиться змінювати свої плани на наступний рік. На що проходив в п’ятницю нараді ради директорів автоконцерну гендиректор Маттіас Мюллер (Matthias Mueller) заявив, що доведеться скоротити капітальні витрати в наступному році, включаючи витрати на розширення виробництва та придбання нового обладнання, до €12 млрд. Це на €1 млрд менше, ніж в середньому щорічно витрачається концерном за цією статтею.
Концерн збирається заощадити гроші, відклавши на майбутнє ряд проектів, як, наприклад, престижний, але той, що не обіцяє прибутку, проект по трансформації седана клас люкс Phaeton в електромобіль з живленням від батареї, щоб позмагатися з Tesla Motors Inc. Також Volkswagen планує заморозити будівництво дизайнерського центру у Вольфсбурзі, що дозволить заощадити € 100 млн, і перегляне плани по цеху по фарбуванню автомобілів в Мексиці.
«Ми жорстко розставимо пріоритети серед усіх запланованих інвестицій і витрат. Як було оголошено, все, у чому немає необхідності, буде скасовано або відкладено», – підкреслив Мюллер.
Раннє концерн Volkswagen пообіцяв знизити витрати до 2018 року до € 10 млрд у зв’язку з необхідністю покриття витрат, пов’язаних з усуненням наслідків дизельного скандалу, на ремонт і заміну дефектних авто. У п’ятницю концерн повинен надати владі США план заходів щодо усунення дефекту 500 тис. дизельних автомобілів, програмне забезпечення яких дозволяло фальсифікувати показники викиду шкідливих речовин.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас