Відбиток пальця замінить платіжні карти і мобільні гаманці (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відбиток пальця замінить платіжні карти і мобільні гаманці (відео)

Фінтех і Картки
1517
Сотні співробітників британської компанії WorldPay (провайдер платіжних сервісів) почали тестування нового способу оплати товарів. Вони спробують довести, що відбиток пальця можна використовувати не тільки в якості альтернативи паролю, але і як самостійний платіжний інструмент.
Система платежу побудована на основі розробки компанії Sthaler, яка займається біометричними технологіями. Тестування триватиме три тижні. Всі учасники експерименту вже прив’язали скан відбитка пальця до платіжної картки Visa через систему Fingopay, яку розробили в Sthaler.
Розплатитися в торговій точці тепер можна буде без карти, мобільного телефону, годин, або інших носяться пристроїв з платіжними функціями. Щоб здійснити оплату досить доторкнутися пальцем до сканера відбитків. Біометричні дані передаватимуться в зашифрованому вигляді, що скорочує ризики компрометації інформації.
Тестування системи оплати за допомогою відбитка пальця в реальних умовах допоможе розробникам зрозуміти практичність, зручність і комерційний потенціал послуги.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас