ФГВФО за 10 днів виплатив вкладникам Дельта Банку через держбанки більше 3,7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО за 10 днів виплатив вкладникам Дельта Банку через держбанки більше 3,7 млрд грн

Кредит&Депозит
771
Вкладники Дельта Банку (Київ) в рамках другого етапу виплат, що стартував 8 жовтня, отримали через державні банки-агенти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) понад 3,7 млрд грн.
Згідно з даними, розміщеним на веб-сайтах держбанків, за перші 10 днів другого етапу Ощадбанк виплатив 16,933 тис. вкладникам Дельта Банку на загальну суму 1,5 млрд грн, Укрексімбанк – більше 10 тис. клієнтам на суму понад 1 млрд грн, Укргазбанк – 11,416 тис. клієнтам на суму понад 1,2 млрд грн.
Ощадбанк обслуговує вкладників Дельта Банку з вказаною реєстрацією в договорах в Криму і Севастополі, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Херсонській та Чернігівській областях.
Укрексімбанк відшкодовує кошти вкладникам Дельта Банку з місцем реєстрації в Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Полтавській, Одеській, Тернопільській, Харківській і Хмельницькій областях.
Укргазбанк здійснює виплати вкладникам, які в депозитному договорі вказали місце реєстрації в Києві, Київській, Вінницькій, Рівненській, Черкаській, Сумській, Закарпатській, Чернівецькій та Кіровоградській областях.
Як повідомлялося, ФГВФО 8 жовтня розпочав виплати вкладникам неплатоспроможного Дельта Банку через державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також через підконтрольний уряду Укргазбанк. Виплати будуть проводитися до 18 листопада поточного року.
Відшкодування вкладникам банку, які з яких-небудь причин не звернуться в банк-агент ФГВФО в період до 18 листопада, здійснюватимуться за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень на адресу ФГВФО до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.
Як повідомлялося, виплати вкладникам Дельта Банку почалися 11 червня і за станом на 7 серпня досягли 8 млрд грн, що становить 60% від загальної гарантованої Фондом суми. В цілому в загальному реєстрі сума для виплат 554 тис. вкладникам Дельта Банку становить 13,1 млрд грн.
Виплати проводилися через банки-агенти Ощадбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк і ПриватБанк.
ФГВФО з 15 вересня призупинив виплати вкладникам.
Національний банк України 2 жовтня 2015 за пропозицією ФГВФО прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації Дельта Банку.
Тимчасова адміністрація в банк спочатку була введена строком на три місяців з 3 березня 2015 року, однак у квітні продовжена ще на три місяці – до 2 вересня 2015 включно, а в серпні ще на місяць – до 2 жовтня.
Загальна сума зобов’язань банку фізичним особам на 1 квітня цього року становила 28,97 млрд грн, у тому числі в іноземній валюті – 18,18 млрд грн.
Дельта Банк заснований в 2006 році. Його найбільшими акціонерами до початку 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром загальних активів Дельта Банк займав 4-е місце (60,303 млрд грн) серед 158 банків, що діяли на той момент банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас