ВТБ не виключає ще одну докапіталізацію української "дочки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ не виключає ще одну докапіталізацію української "дочки"

Фондовий ринок
561
ВТБ не виключає ще одну докапіталізацію своєї української “дочки”, розповів журналістам керівник департаменту дочірніх компаній – старший віце-президент ВТБ Михайло Якунін.
Прибуток закордонної мережі банків ВТБ за підсумками 8 місяців 2015 року становитимуть близько 15 млрд рублів з урахуванням банку “ВТБ (Україна)”.
“Треба сказати, що ситуація в Україні стабілізувалася, там, можливо, будуть ще якісь невеликі коливання по прибутку, але в цілому ми основний обсяг резервів за МСФЗ сформували”, – сказав Якунін.
Він заявив, що поки складно прогнозувати фінансовий результат українського банку за підсумками 2015 року, зазначивши, що він перестав тиснути на показники мережі закордонних банків ВТБ.
ВТБ планує в жовтні завершити процедуру докапіталізації українського банку на суму 14,5 млрд гривень (близько $ 680 млн). Це не нові гроші, а конвертація в капітал частини міжбанківських кредитів, які ВТБ свого часу видав українському банку.
“У нас ще залишилося близько $ 580 млн міжбанку… Можливо, буде потрібен ще один транш докапіталізації, але він буде меншим, ніж ця сума. А частину грошей повернемо”, – сказав Якунін.
Капітал українській “дочці” потрібен, в тому числі для того, щоб пройти перехід українських емітентів на стандарти МСФЗ, а також стрес-тести національної банківської системи.
У кінці 2014 року і на початку 2015 року група ВТБ вже вклала в український банк близько $ 280 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас