Регулятор визнав неплатоспроможним ще один банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор визнав неплатоспроможним ще один банк

Кредит&Депозит
3864
Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ “Юніон стандард банк” (ЮСБ Банк) до категорії неплатоспроможних, йдеться в повідомленні регулятора з посиланням на постанову №665 від 2 жовтня.
“Ще один банк з непрозорою структурою власності виводиться з ринку. Ми завершили етап очищення системи, однак банкам, що порушують законодавство і проводять підозрілі операції, не місце на цьому ринку”, – наводиться в повідомленні коментар директора департаменту банківського нагляду Катерини Рожкової.
НБУ зазначає, що ЮСБ Банк був одним з банків, у якому через непрозорість структури власності регулятор посилив нагляд і листом вимагав привести цю структуру у відповідність із законодавством.
“Через збільшення ризиків інформаційної безпеки у вересні 2015 банк визнаний проблемним. Протягом останніх днів “Юніон стандард банк” почав проводити в значних обсягах операції з готівкою. Така діяльність могла призвести до погіршення фінансового стану банку, у свою чергу поставило під загрозу безпеку коштів, довірених банку вкладниками та іншими кредиторами “, – повідомив Нацбанк.
Регулятор додав, що всупереч забороні, ЮСБ Банк почав укладати договори комплексного банківського обслуговування фізичних осіб, що могло збільшити навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.
ЮСБ Банк (раніше – Катеринославський комерційний банк) заснований в 1994 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2015 року з розміром загальних активів банк займав 77-е місце (799, 4 млн грн) серед 127 діючих у країні банків. Його зобов’язання перед фізичними особами на цю дату становили 284 млн грн, у тому числі в інвалюті – 234,7 млн грн, перед юрособами – відповідно 169, 5млн грн і 3 млн грн.
На початок поточного року банк не розкривав інформацію про своїх власників, вказуючи лише, що його акціонерами були 7 юридичних та 28 фізичних осіб без істотної участі. Після посилення вимог Нацбанку до розкриття структури власності, ЮСБ Банк вказав, що на середину червня цього року серед найбільших власників його акцій були Олена Гласенко (Одеса), Елла Корякіна (Антрацит, Луганська обл.), Володимир Демков (Донецька обл.) – всі троє по 9,9299%, Людмила Міщенко (Донецька обл.), Сергій Вдовиченко (Дніпропетровськ) – 9,6959%, сестра і брат Анастасія та Дмитро Іващенко – 9,44%, Тетяна Корчак (Котовськ, Одеська обл.) – 9 , 3 714% і Сергій Дугинов (Донецька обл.) – 7,196%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас