У Львові запускають перший в Україні муніципальний велопрокат (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові запускають перший в Україні муніципальний велопрокат (відео)

Особисті фінанси
494
Компанія Некстбайк України (Nextbike Ukraine) почала установку станцій першого в Україні муніципального велопрокату. На даний момент у Львові вже готові п’ять пунктів з 55 велосипедами, проте офіційно вони відкриються тільки після повноцінної настроювання і тестування через два тижні.
Станції велопрокату розташували на вул. Героїв УПА (поблизу Технопарку), площі Ринок (біля міської ради) і на Університетській (біля ЛНУ ім. І. Франка), на вулиці Бандери (НУ «Львівська Політехніка») та на вул. Кн. Ольги (Аквапарк). У наступному році у Львові має з’явитися ще 17 велостанцій. Сервіс позиціонується як альтернатива класичному громадському транспорту, яка повинна зробити пересування на велосипеді на роботу / з роботи, на навчання, в магазин та ін. легшим і зручнішим.
Також представники компанії Некстбайк України докладно розповіли про тарифну систему веломережі. Найбільш вигідним тарифом для користувачів є сезонний або річний тариф. Зазвичай сезон триває з початку березня до початку або середини листопада, але це залежить від погодних умов і розташування певного міста. Коштує такий сезонний абонемент 800 грн. Перші 30 хвилин в день безкоштовні, другі 30 хвилин обійдуться в 2 гривні, треті 30 хвилин – ще в 2 гривні. Далі йде плата за годинник. Таким чином, за 4 гривні можна буде встигнути з’їздити на роботу і з роботи/навчання.
Для тих, хто не планує користуватися велосипедом на постійній основі, наприклад студенти в літній період, передбачені місячні абонементи. Вартість абонемента 120 гривень. За ці гроші користувач також отримує 30 хвилин на день безкоштовно. Далі 30 хвилин – 4 грн, ще 30 хвилин – 4 грн. Далі плата за кожну годину по 50 грн. Для тих, хто не хоче купувати абонементи і планує користуватися велосипедом епізодично пропонується тариф Pay As You Go. У ньому перші 30 хвилин коштують 50 гривень, далі кожну наступну годину коштує 50 гривень.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас