Ціни на нафту ростуть разом з напруженістю в Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту ростуть разом з напруженістю в Сирії

Енергетика
935
Нафта основних еталонних сортів у четвер, 1 жовтня, дорожчає на тлі зростання геополітичних ризиків на Близькому сході, незважаючи на негативну статистику.
Ф’ючерсні контракти на європейську нафту марки Brent з терміном експірації в листопаді на біржі ICE в Лондоні станом на 15.00 EET підвищилися в ціні на 0,6% до 48,81 доларів за барель. Одночасно WTI подорожчав на 0,9% до 45,74 доларів за барель.
Напруженість у Сирії зростає, що змушує трейдерів активно скуповувати контракти на низьких цінових рівнях, при цьому ігноруючи негативну статистику по ринку нафти за останню добу.
Так, за даними Агентства енергетичної інформації США, комерційні запаси збільшилися на 4,0 млн. барелів до 457, 9 млн. барелів, повністю знівелювавши їх скорочення за попередні три тижні. Споживання з боку нафтопереробних заводів скоротилася на 241 тис. барелів на добу до 16,0 млн. барелів. Крім того, індекс PMI Китаю у вересні продемонстрував найзначніше скорочення темпів зростання з 2009 року. Це стало приводом для занепокоєння щодо стану економіки країни, що є другим споживачем нафти у світі.
«Весь негатив на ринку нівелювався повідомленнями про розростання військового конфлікту в Сирії, і участі в бойових діях США та Росії. Це загострює обстановку на ринку, на тлі чого скуповують контракти на низьких цінових рівнях », – зазначає Валерій Полховський, старший аналітик ГК FOREX CLUB.
В останній місяць котирування торгувалися в діапазоні 47-50 доларів за барель, але якщо вони зможуть пробити його верхню межу, то на поточному новинному фоні можуть піднятися до 54,5 доларів за барель.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас