Світовий банк погіршив "нафтові" прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк погіршив "нафтові" прогнози

Енергетика
1029
Світовий банк (СБ) повернувся до своєї квітневої оцінки середньої ціни на нафту в 2015 році в $ 53 за барель після збільшення прогнозу до $ 57 в липні. У своїй доповіді банк поширює цей прогноз також на весь 2016 рік.
У своєму прогнозі банк виходить з того, що країни ОПЕК утримаються від будь-яких заходів з управління пропозицією нафти (наступне засідання ОПЕК намічено на 4 грудня), і що світова економічна ситуація не погіршиться.
Цей прогноз відображає збереження поточної політики ОПЕК, ослаблення геополітичної напруженості, подальше збільшення пропозиції нафти (включаючи збільшення експорту нафти з Ірану), а також помірне зростання світового попиту.
Поряд з розміром існуючих виробничих потужностей – особливо для видобутку сланцевої нафти в США – ці фактори дозволяють припустити, що нафтові ціни залишаться на низькому рівні і складуть у середньому $ 53 за барель в 2016 році.
Низькі ціни на нафту також вплинули на стан інших ринків енергоносіїв, особливо ринків природного газу в Європі та Азії. Ці супутні ефекти спричинять додаткові негативні наслідки для російського експорту енергоресурсів.
Зниження цін на енергоносії почалося в першому півріччі 2015 року та продовжилося протягом III кварталу. Наприкінці серпня ціни на нафту впали майже до $ 40, досягнувши найнижчого рівня після фінансової кризи 2008 року.
Таке зниження свідчить про надлишок пропозиції на світовому ринку, що частково пояснюється неухильним видобутком сланцевої нафти в США, незважаючи на значне скорочення обсягу інвестицій і буріння з жовтня 2014 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас