Укрінбанк веде переговори про продаж іноземному інвестору 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрінбанк веде переговори про продаж іноземному інвестору 25%

Фондовий ринок
740
Укрінбанк, що входить до групи великих, веде переговори про продаж іноземному інвестору 25% власних акцій, що є однією з умов залучення банком кредитного фінансування Overseas Private Investment Corporation (OPIC).
Про це йдеться в повідомленні прес-служби фінустанови.
“Проведено переговори з одним з провідних міжнародних банків, який дав попередню згоду на покупку 25% акцій банку на основі випуску глобальних депозитарних розписок – GDR. Намір іноземного інвестора увійти до числа акціонерів банку свідчить про прозорість Укрінбанку”, – сказав голова наглядової ради банку Володимир Клименко.
У лютому поточного року Укрінбанк і компанія Wings and Freeman Capital (WFC), яка є засновником агентства при уряді США Overseas Private Investment Corporation (OPIC), підписали угоду про фандрайзинг щодо залучення кредиту на суму понад 50 млн доларів строком на 10 років.
WFC сприятиме Укрінбанку в залученні кредитного фінансування OPIC та інших іноземних кредиторів в частині консультування при підготовці бізнес-планів, проведення фінансового та юридичного аудиту, гарантійного забезпечення.
Компанія WFC підтримує проекти вартістю до 200 млн доларів, акцентуючи увагу на фінансовому секторі, виробництві та переробці, розробці проектів поновлюваних джерел енергії, сфері освіти та охорони здоров’я.
Як повідомляло агентство, голова наглядової ради Укрінбанку Володимир Клименко володіє 71,15% фінустанови.
За даними НБУ, на 1 липня за розміром активів банк займав 26-е місце (6,897 млрд гривень) серед 127 діючих банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас