Ferrexpo зберігала $174 млн в банку Жеваго, що розорився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ferrexpo зберігала $174 млн в банку Жеваго, що розорився

Кредит&Депозит
2016
Гірничорудна компанія Ferrexpo, співвласником якої є Костянтин Жеваго, зберігала в банку “Фінанси та Кредит”, що розорився, за підсумками I півріччя $165,4 млн (приблизно 3,5 млрд грн).
У біржовому повідомленні компанії говориться, рішення НБУ в даний час не торкнулося операції Ferrexpo.
Однак вранці 18 вересня компанія Ferrexpo повідомила, що на 16 вересня у неї все ще був депозит у банку – на суму вже $ 174 млн (3,76 млрд грн).
Компанія уточнює, що інші її грошові кошти в офшорах.
Банк «Фінанси та Кредит», який 17 вересня був визнаний неплатоспроможним, вважався «перлиною» і «серцем» фінансово-промислової групи Жеваго. Визнають це і в НБУ, коли говорять, що «левова частка активів банку була пов’язана з кредитуванням бізнесу самого акціонера». У ході банкрутства банку ФГВФО почне розпродавати застави, передані банком і акціонером НБУ в рахунок забезпечення кредитів рефінансування. На 1 липня банк був винен Нацбанку 6,35 млрд грн. Забезпеченням по одному з стабкредитів виступив цілісний майновий комплекс та корпоративні права. За словами Валерії Гонтарєвої, Костянтин Жеваго також дав особисту гарантію. Це означає, що він поручився за кредитом всім своїм майном.
Гірничорудна компанія Ferrexpo, співвласником якої є Костянтин Жеваго, зберігала в банку за підсумками I півріччя $165,4 млн (приблизно 3,5 млрд грн). У липні Валерія Гонтарєва заявила про необхідність зменшити обсяг кредитів пов’язаним особам на 4 млрд грн. Через місяць НБУ констатував, що банк «провів часткову реструктуризацію боргів і вже зменшив обсяг кредитів пов’язаним особам на 3,6 млрд грн». Найпростішим способом погашення кредитів міг бути залік зустрічних вимог банку і підприємств групи Жеваго.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас