Хто буде платити податок на нерухомість — проект Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто буде платити податок на нерухомість — проект Податкового кодексу

Нерухомість
16289
Міністерство фінансів пропонує змінити систему оподаткування нерухомості.
Так, згідно з проектом Податкового кодексу, представленого 3 вересня на Національній раді реформ, податком на нерухомість обкладатися квартири площею понад 300 кв. м і житлові будинки площею понад 500 кв. м.
Ставка податку складе 25 тис. грн на рік.
Крім того, у проекті Мінфіну пропонується дати можливість місцевим радам встановлювати ставку податку на нерухомість у межах від 0% до 3% від мінімальної заробітної плати за 1 кв. м площі для всіх інших об’єктів житлової нерухомості (у чинному Кодексі — від 0% до 2%).
Крім цього, відомство пропонує скасувати пільги щодо сплати податку для промислових об’єктів і складських приміщень.
Ставка податку для них складе до 3% від мінімальної заробітної плати за 1 кв. м площі (на розсуд місцевих рад).
Згідно з розрахунками Міністерства фінансів, кількість об’єктів нерухомості, що підлягають оподаткуванню, складе близько 349 тис. об’єктів (квартир, будинків), а також 5056 тис. кв. м нежитлової нерухомості.
Нагадаємо, з 1 січня 2015 року в Україні набрав чинності новий Податковий кодекс, згідно з яким податок на нерухомість платять українці, у яких є “зайва” нерухомість.
Так, “зайвою” площею вважаються квартири загальною площею понад 60 кв. м і приватні будинки площею понад 120 кв. м. Ставка податку становить максимум 2% від мінімальної зарплати за 1 кв. м понад встановлених норм. Розмір ставки встановлюють місцеві ради.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас