НБУ змінив умови користування кредитами для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив умови користування кредитами для банків

Кредит&Депозит
1004
З метою підвищення стійкості банківської системи України, захисту інтересів кредиторів і вкладників і сприяння забезпеченню своєчасного виконання зобов’язань банків України Нацбанк постановою № 568 від 31 серпня 2015 р вніс зміни до постанови № 363 від 9 червня 2015 року “Про заходи щодо зміни умов користування кредитами для підтримки ліквідності банків та операціями репо”.
Про це повідомили в прес-службі НБУ.
Зокрема, зміни стосуються першого і десятого пунктів.
“Пункт 1 після слів” звернення банку про неможливість “доповнити словами” у зв’язку з недостатністю ліквідних коштів “; у пункті 10 слово” вересня “замінити словом” листопада “, – йдеться в повідомленні.
Також додамо, що контроль за виконанням цієї постанови покладено на першого заступника Голови Національного банку України Писарука А. В.
Постанова набирає чинності з сьогоднішнього дня, 1 вересня 2015р.
Нагадаємо, з метою підвищення стійкості банківської системи України, захисту інтересів кредиторів і вкладників і сприяння забезпеченню своєчасного виконання зобов’язань банків України Нацбанк постановою від 24.07.2015 N 475 попередньо вносив зміни до своєї постанови від 09.06.2015 N 363 “Про заходи щодо зміни умов користування кредитами для підтримки ліквідності банків та операціями репо “.
Так, передбачалося що банк, віднесений до категорії проблемних, має право звернутися до Нацбанку з клопотанням про перенесення терміну сплати відсотків, нарахованих за користування кредитами для підтримки ліквідності під програми фінансового оздоровлення і кредитами для збереження ліквідності банків відповідно до графіка сплати відсотків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас