США готують санкції проти Китаю через хакерів, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США готують санкції проти Китаю через хакерів, - ЗМІ

Світ
332
За даними газети Washington Post, Білий дім обговорює можливість введення санкцій щодо компаній і приватних осіб в Китаї, які, як вважає адміністрація президента США, скористалися результатами крадіжки комерційних секретів завдяки хакерського злому.
Газета, посилаючись на кілька неназваних чиновників адміністрації Обами, повідомила, що остаточне рішення про введення санкцій, як очікується, буде прийнято найближчим часом, можливо, в найближчі два тижні.
Підозри з приводу того, що китайські хакери стоять за серією зломів комп’ютерних мереж в Сполучених Штатах стали сильним подразником у відносинах між двома найбільшими економіками світу в той час, як президент Сі Цзіньпін готується завдати свій перший візит до США в наступному місяці.
Washington Post цитує чиновника адміністрації, який стверджує, що введенням санкцій США «подасть сигнал Пекіну, що адміністрація не залишить без відповіді економічне шпигунство, і відправить сигнал для приватного сектора США, що перебуває з ним в одній команді. Цим буде сказано Китаю, що з нас досить ».
Китай заперечує звинувачення США, стверджуючи, що активно веде боротьбу з хакерами, тому що теж є об’єктом їхніх атак.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас