В Україні набув чинності закон про децентралізацію в будівельній галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набув чинності закон про децентралізацію в будівельній галузі

Нерухомість
1228
В Україні з 1 вересня набув чинності Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства”, яким повноваження щодо здійснення архітектурно-будівельного контролю передаються органам місцевого самоврядування.
Згідно з положеннями закону, з 1 вересня 2015 функції з надання документів, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт, здійснення державного архітектурно-будівельного контролю і прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, розташованих на території населених пунктів, є компетенцією виконавчих органів сільських, селищних , міських рад з питань державного архітектурно-будівельного контролю.
Що стосується об’єктів, розташованих за межами населених пунктів, то такі функції і повноваження покладені на структурні підрозділи районних державних адміністрацій з питань державного архітектурно-будівельного контролю.
Крім того, закон удосконалить процедуру подання декларації про виконання підготовчих і будівельних робіт шляхом встановлення вичерпного переліку підстав для її повернення. Також скорочено термін видачі технічних умов щодо інженерного забезпечення об’єкта будівництва до десяти робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви.
Законом також передбачено, що наглядова функція за дотриманням законності рішень місцевої влади залишається за державою.
Нагадаємо, наприкінці червня Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на один рік передало повноваження з атестації інженерів технічного нагляду, інженерів-проектувальників і експертів організаціям, що саморегулюються.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас