«Київенерго» протестує проти штрафів від «Нафтогазу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Київенерго» протестує проти штрафів від «Нафтогазу»

Кредит&Депозит
331
Столична теплопостачальна компанія «Київенерго» не згодна з санкціями НАК «Нафтогаз України» за борги 2014-2015 років.
У компанії вважають, що такі дії «Нафтогазу» позбавляють «Київенерго» прав на реструктуризацію боргу.
Про це повідомили в прес-службі компанії.
«Компанія не погоджується з санкціями, нарахованими за спожитий у 2014-2015 рр. газ, на суму заборгованості і відстоює свою позицію в Господарському суде Києва. Дії «Нафтогазу України» суперечать українському законодавству і позбавляють «Київенерго» права на реструктуризацію заборгованості », – відзначають в «Київенерго».
Судове засідання відбудеться 4 вересня. Мова йде про суму в розмірі 1,452 млн грн. (в т.ч. пеня 4731 млн грн, інфляція – 763,4 млн грн, штраф – 193, 3 млн грн, 3% річних – 22,4 млн грн), нараховану на тіло боргу за спожитий газ протягом 5 місяців поточного року. Тобто, сума санкцій становить майже половину суми позову, який ініціював «Нафтогаз», або майже 107% річних на суму боргу.
«Користуючись монопольним становищем, державне підприємство «Нафтогаз» виставляє енергокомпаніям штрафні санкції за борги за спожитий газ. У той же час, енергокомпанії не можуть вчасно розрахуватися за газ через колосальні борги за тепло – та електроенергію інших державних монополістів і населення, на які пеня не нараховується. Складається абсурдна ситуація, коли енергокомпанії не мають джерела погашення пені, що виникає за несвоєчасні розрахунки за газ, оскільки жорстко регулюються доведеним тарифом на послуги від регулятора і не мають можливості нарахувати відповідні санкції майже всім боржникам за тепло та електроенергію, оскільки це не передбачено чинним законодавством . І тому сума накопиченої заборгованості за газ – це заборгованість споживачів, у тому числі і держави », – зазначила фінансовий директор ПАТ«Київенерго» Тетяна Грязнова.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас