Порошенко хоче, щоб українці знали, як формуються тарифи на комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко хоче, щоб українці знали, як формуються тарифи на комуналку

Казна та Політика
3034
Президент Петро Порошенко планує внести на розгляд парламенту законопроект про забезпечення громадянам вільного доступу до інформації у сфері формування комунальних тарифів.
Про це заявив представник Глави держави в Кабміні Олександр Данилюк.
За його словами, законопроект покликаний забезпечити прозорість тарифоутворення для споживачів і стимулювати до “енергоефективної поведінки”.
Цей документ зобов’язує органи місцевого самоврядування, до повноважень яких віднесено встановлення тарифів, через ЗМІ, інформаційні стенди, веб-сайти та платіжні документи надавати споживачам дані щодо формування тарифів.
“Мова йде про розмір тарифів, складових тарифів, зіставленні цих тарифів в різних регіонах України, а також в Україні та інших державах, прогнози змін цін і тарифів, про якісні характеристики послуг, фактичні обсяги споживання за попередні періоди і стан розрахунків за використані ресурси, розмір нарахованих пільг і субсидій, про порядок надання та нарахувань субсидій, направлених інвестиційних програм, джерелах їх фінансування, залучених кредитах і їх цільове призначення, а також про заходи з енергозаощадження та державні цільові та інші програми з енергозбереження “, – уточнив представник Президента.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас