Українців пропонують захистити від ненадійних забудовників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців пропонують захистити від ненадійних забудовників

Нерухомість
937
Днями у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №2459а «Про внесення змін до статті 37 Закону України« Про регулювання містобудівної діяльності »(щодо підтвердження наявності коштів для забезпечення виконання кошториси об’єктів будівництва)».
Отже, документ покликаний захистити громадян, що інвестували в будівництво об’єктів IV та V категорій складності від ненадійних забудовників.
Закон пропонує внести зміни до статті 37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», які крім вимог отримання дозволу на проведення будівельних робіт передбачають надання відповідних документів, які підтверджують наявність коштів на розрахункових рахунках замовника або генерального підрядника або підрядника в обсязі, необхідних для забезпечення виконання кошторису об’єкта (об’єктів) будівництва.
На думку ініціаторів, прийняття законопроекту дозволить:
- Підвищити рівень контролю за недопущенням до будівництва забудовників, які не мають достатньо коштів для завершення об’єктів будівництва, що в свою чергу мінімізує можливість здійснення махінацій з інвестиціями в будівництво;
- Запобігти виникненню незавершених об’єктів будівництва;
- Підвищити рівень довіри інвесторів до об’єктів будівництва, що належать до IV і V категорій складності.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас