СОТ підтвердила право України вводити додатковий збір на імпорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ підтвердила право України вводити додатковий збір на імпорт

Казна та Політика
320
Генеральна рада Світової організації підтвердила відповідність додаткового імпортного збору, введеного в лютому поточного року, міжнародним зобов’язанням України.
Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці в Twitter.
“Рішення Генради СОТ підтвердило відповідність додаткового імпортного збору вимогам угод СОТ”, – написала вона.
Відзначимо, Мінекономрозвитку закінчує аналіз можливостей дострокової відміни додаткового імпортного збору і планує озвучити свою позицію з цього питання найближчим часом.
У лютому уряд України ввів тимчасові заходи для стабілізації платіжного балансу у вигляді імпортного збору за ставками 10% і 5%. Збір не поширюється на критичний імпорт, медичне приладдя, енергетичні ресурси, зокрема, на газ, та інші важливі для української економіки і населення товари. За розрахунками Кабміну, збір повинен був забезпечити додатковий дохід бюджету на рівні близько 17 млрд грн.
У той же час, прийняте рішення не одного разу критикували представники бізнесу. А керівництво Державної фіскальної служби відзначало значне зростання ввезення в країну контрабандного товару, зниження сплати митних платежів та згортання виробництва в Україні.
Також, за оцінками Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, впровадження додаткового імпортного збору не привело до очікуваного збільшення надходжень до державного бюджету через скорочення імпорту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас