Топ-менеджери Toshiba брали участь у махінаціях з бухгалтерією, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджери Toshiba брали участь у махінаціях з бухгалтерією, - ЗМІ

Технології&Авто
365
Репортерам Reuters стали відомі подробиці розслідування інциденту, пов’язаного з неточностями, які були виявлені у фінансових звітах Toshiba.
За новими даними, вище керівництво корпорації має пряме відношення до події. Тепер японського конгломерату чекають великі витрати і списання активів.
Нагадаємо, в квітні 2015 Toshiba повідомила про те, що протягом кількох років підрозділу компанії цілеспрямовано занижували витрати по деяких інфраструктурних проектах, що призвело до завищення прибутку на 50 млрд ієн ($405 млн). Однак незалежна комісія, якій було доручено провести перевірку, виявила більшу суму – 170 млрд ієн ($1,37 млрд).
Як повідомляє інформаційне агентство з посиланням на людину, особисто брав участь у розслідуванні, некоректний бухгалтерський облік, який вівся майже у всіх підрозділах корпорації, був частиною її «корпоративної культури». До махінацій причетні керівники вищої ланки, включаючи президента Хісао Танаку (Hisao Tanaka), які в електронному листуванні і на зборах вимагали від керівників підрозділів відповідності показникам, закладеним у бюджеті. Останнім доводилося незаконно вносити зміни в звітність, а також регулярно звітувати перед топ-менеджерами про те, яким чином затягується облік збитків.
Тепер пану Танака та іншим представникам керівного складу, які мають відношення до фінансового скандалу, загрожують відставки, а Toshiba – великі витрати, які, за даними видання, можуть скласти 300-400 млрд ієн ($ 2,4-3,2 млрд).
Щоб покрити ці витрати, компанії, ймовірно, доведеться продати частину бізнесу. Згідно з даними Nikkei, в Toshiba планують продати активи на суму 200 млрд ($ 1,64 млрд), серед яких виявиться частка в американської компанії Westinghouse Electric, що займається розробками в сфері атомної енергетики. У 2006 році Toshiba купила 87% акцій Westinghouse за $5,4 млрд, однак вартість продажу виявиться істотно нижче.
У вівторок, 21 липня, Toshiba планує оприлюднити підсумки розслідування, проведеного незалежними аудиторами.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас