Lumos: велосипедний шолом зі стоп-сигналом і вказівниками повороту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lumos: велосипедний шолом зі стоп-сигналом і вказівниками повороту

Технології&Авто
785
На сайті Kickstarter з успіхом дебютував проект велосипедного шолома Lumos з вбудованою світлодіодною індикацією, яка інформує інших учасників руху про наміри велосипедиста.
У задній частині шолома розташовуються сигнали повороту. Для їх активації застосовується бездротовий контролер на кермі з двома кнопками. Про роботу сигналів повороту інформує підсвічування на блоці управління і звуковий сигнал – це нагадує про необхідність вимкнути сигнал після здійснення маневру.
Крім того, в задній частині Lumos розташовується стоп-сигнал. Причому він включається автоматично при уповільненні – за це відповідає вбудований акселерометр. У фронтальній частині шолома встановлені ходові LED-вогні.
Живлення шолом отримує від акумуляторної батареї ємністю 100 мА·год з підзарядкою через порт Micro-USB. Заряду вистачає приблизно на тиждень за умови активного використання шолома по півгодини в день. Електронні компоненти Lumos, а також контролер захищені від вологи.
Зрозуміло, шолом виконує і свою основну функцію – захищає голову велосипедиста у разі падіння.
Всього за день учасникам проекту вдалося зібрати за допомогою Kickstarter близько $ 150 тис. при заявленій від початку сумі в $ 125 тис. До закриття скарбнички залишається ще чотири тижні. Поки замовити новинку можна за ціною в $ 100. Поставки почнуться навесні наступного року.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас