Вкладниками Дельта Банку займуться правоохоронні органи, - ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладниками Дельта Банку займуться правоохоронні органи, - ФГВФО

Кредит&Депозит
14944
Тисячі вкладників Дельта Банку потрапили в поле зору правоохоронних органів, оскільки їхні дії можуть бути кваліфіковані як дроблення вкладів.
Про це повідомив Андрій Оленчик, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО).
Він розповів, що на етапі виплати компенсацій вкладів у збанкрутілому Дельта Банку ФГВФО сформував так звані «сірі» та «чорні» списки вкладників, депозити яких дробилися буквально в лічені дні до введення в банк тимчасової адміністрації.
«Ми прийняли рішення виділити рахунки з ознаками дроблення в «сірий список» і тимчасово заблокували виплати по них. У цей список потрапили близько 18 тисяч осіб », – сказав пан Оленчик.
Після додаткового аналізу близько тисячі рахунків, за якими зняті підозри, вже розблоковані, повідомив представник Фонду гарантування вкладів. Інформація ж за операціями, де очевидні ознаки дроблення для отримання компенсацій, буде передана правоохоронним органам.
Андрій Оленчик розповів, за якими критеріями вклади в Дельта Банку і їх власники потрапляють в «чорний» список.
«Вклади інсайдерів, які створювалися шляхом перерахування коштів з рахунків юросіб, і рахунки, які формувалися внаслідок дроблення вкладів фізособи, де кількість операцій перевищувало двадцять. Дані по таких рахунках вже передані правоохоронним органам. Щодо інших заблокованих рахунків вкладників робота триває», – сказав Оленчик.
Більшість сумнівних операцій, за словами представника ФГВФО, підпадає під визначення «шахрайство».
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас