Заборона на рекламу форекс-компаній може знизити відтік іноземної валюти за кордон, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона на рекламу форекс-компаній може знизити відтік іноземної валюти за кордон, - експерт

Валюта
559
Заборона на рекламу форекс-компаній може захистити українців від шахраїв, що видають себе за гравців ринку. Часто саме неправдива реклама про надприбутки бізнесу стає інструментом в руках нечесних компаній, вважає фінансовий експерт, директор «Fibo Group Україна» Сергій Поплавський.
«Прикриваючись форекс-діяльністю, вони підривають довіру до порядних гравців ринку», – зазначив він.
У той же час відсутність законодавчого регулювання діяльності на ринку позбавляє ошуканих клієнтів механізмів для захисту своїх прав. «Користуються цим компанії-шахраї витягують з українців мільйони доларів, залишаючи їх і без прибутку, і без вкладених коштів. Створення законодавчої бази могло б виправити ситуацію », – пояснює Поплавський.
Крім того, заборона на рекламу форекс-компаній, теоретично, допоможе знизити відтік іноземної валюти за кордон.
«Через відсутність законодавчого регулювання форекс-діяльності зарубіжні компанії на українському ринку працюють без ліцензії та реєстрації. Генеруються ними мільярдні обороти конвертуються в долари і в обхід державного бюджету йдуть з країни. За приблизними підрахунками, тільки за минулий рік українці відправили на закордонні рахунки таких компаній близько 4 млрд грн. », – розповів ексепрт.
Нагадаємо, проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реклами форекс-дилерів» був зареєстрований в Раді 1 липня. Він передбачає необхідність наявності у форекс-диллера ліцензії для реклами своїх послуг. Крім цього, законопроект пропонує штрафувати порушників, які не будуть дотримуватися прописаних норм, на суму до 250 неоподатковуваних податком мінімумів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас