Facebook почала будівництво ЦОД на енергії вітру в Техасі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook почала будівництво ЦОД на енергії вітру в Техасі

Нерухомість
337
Facebook почала роботи з будівництва нового центру обробки даних (ЦОД) в Форт-Уерт, розташованому в центрально-східній частині Техасу. Компанія має намір інвестувати в проект, щонайменше, $500 млн. ЦОД складатиметься з трьох будівель загальною площею 250 тис. футів (23,2 тис. кв. м) зі штатом з 40 осіб.
Це незвичайний вибір для розміщення ЦОД з урахуванням спекотного клімату та необхідності інтенсивного охолодження обладнання центру, проте Facebook стверджує, що впорається з проблемою.
У виданому з приводу початку робіт заяві Facebook повідомляється, що новий ЦОД буде повністю забезпечуватися електроенергією з відновлюваних джерел енергії. Для цього в 2016 році буде запущений проект з перетворення енергії вітру потужністю 200 МВт.
«200 МВт – це більше, ніж нам потрібно енергії в найближчому майбутньому, і ми пишаємося тим, що зіграли свою роль у забезпеченні цього проекту в Техасі», – заявив Кен Патчетт (Ken Patchett), директор з операцій ЦОД в західному регіоні.
Це п’ятий центр обробки даних Facebook. Інші ЦОД компанії знаходяться в штатах Орегон, Айова, Північна Кароліна і в Швеції.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас