На Samsung подали в суд через «сміттєвий» софт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Samsung подали в суд через «сміттєвий» софт

Технології&Авто
744
Китайська Комісія з захисту прав споживачів Шанхая подала в суд на компанію Samsung і Oppo через так званий «сміттєвий» софт, який вони встановлюють на свої пристрої перед продажем.
Сміттєве ПЗ, воно ж bloatware, затьмарює життя багатьом покупцям смартфонів і планшетів. Велика кількість непотрібних додатків, що зазвичай видаляються, істотно скорочує обсяг доступної флеш-пам’яті. У шанхайській комісії кажуть, що отримують безліч скарг з цього приводу, у зв’язку з чим було прийнято рішення звернутися до суду.
Дана справа цікава тим, що це перший позов подібного роду, прийнятий шанхайським судом. Тепер протягом 15 діб відповідачі повинні навести аргументи на свій захист, після чого буде призначена дата слухань.
Попередньо софт існує на більшості Android-пристроїв, крім окремих моделей типу сімейства Nexus, однак Galaxy Note 3 виділяється навіть на їх фоні: на китайському ринку він продається з 44 додатками! Модель Oppo Find 7a пішла ще далі, тут їх цілих 71.
«Ми сподіваємося, що це змусить інші компанії сектора покласти край нерозумній, але поширеній практиці передустановки додатків без відома споживачів. Це дуже важливо для здорового розвитку всієї галузі », – йдеться в заяві комісії з цього приводу.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас