Заступник Гонтаревої розповів про відмінності ситуації в Україні та Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник Гонтаревої розповів про відмінності ситуації в Україні та Греції

Казна та Політика
1572
Заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб вважає, що українська боргова криза серйозно відрізняється від грецької.
“Україна – не Греція. Проблема Греції фундаментальна в тому, що вона посварилася зі своїми кредиторами, і альтернативних джерел просто немає. Плюс країна входить в єврозону, відповідно всі прив’язане до євро. Що стосується України, то відносини із зовнішніми кредиторами досить успішні, програми допомоги тривають все, виконуються вимоги … Тому тут дійсно досить велика різниця “, – говорить банкір.
Він додав, що ще однією важливою відмінністю є те, що українська влада не скотилася у відвертий популізм, як це сталося в Греції.
“Що я знаю точно по ситуації в Україні, то це те, що амбітна програма реформ, яка зараз є, вона в принципі здійсненна. І мені здається, що є розуміння і політичних еліт, і населення, що вони необхідні. Що не вистачало в Греції, так це такого розуміння, в якийсь момент вони скотилися в популізм “, – додав він.
Ще одним виграшним моментом для України виявилася девальвація, яка хоч і привела до прискорення інфляції всередині країни і спровокувало зниження доходів населення, але в тому ж час дозволила провести зовнішню корекцію. “Безумовно, це те перевагу, якої не мала Греція”, – заявив Сологуб.
“Можна сказати, що нарешті Україна – не найпроблемніша дитина Міжнародного валютного фонду”, – пожартував він врешті.
Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд офіційно заявив, що Греція не виплатила вчасно 1,6 млрд євро, що еквівалентно дефолту. Греція стала першою країною з розвиненою економікою, яка допустила дефолт.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас