МВФ підсумував зустріч Києва і кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підсумував зустріч Києва і кредиторів

Казна та Політика
2773
Міжнародний валютний фонд (МВФ), який брав у вівторок участь у зустрічі делегацій України та її приватних кредиторів, закликав сторони досягти угоди про реструктуризацію боргу.
Як повідомив фонд, на зустрічі у Вашингтоні, що носила технічний характер, обговорювалися цілі програми і макроекономічні прогнози. Про які-небудь практичні результати зустрічі у повідомленні не говориться.
Реструктуризація є частиною програми міжнародної допомоги Україні, проте переговори з кредиторами топчуться на одному місці вже більше чотирьох місяців.
Україна погрожує ввести мораторій на обслуговування боргів, якщо утримувачі приблизно $20 млрд її облігацій не погодяться найближчим часом списати 40% основної суми заборгованості, розстрочити платежі і знизити відсотки.
Кредитори, в свою чергу, доводять, що і без списання основної суми Україна зможе укластися в необхідні МВФ параметри боргового навантаження, пропонуючи тривалу відстрочку виплат.
Зустріч у вівторок, в якій погодився взяти участь МВФ, повинна була дати старт прямим контактам сторін і вивести переговори з глухого кута. Однак перед зустріччю сторони не змогли домовитися навіть про підписання угоди про конфіденційність.
Кредитори зробили останнє свою пропозицію 9 травня і вважають його таким, що відповідає всім критеріям МВФ. Вони пропонують економію платежів в $16 млрд за рахунок повної відмови від виплати основного боргу до 2019 року.
На думку українського відомства, пропозиція спецкомітету кредиторів і раніше не відповідає цілям, погодженим з МВФ, і, крім того, включає в себе вилучення $8 млрд з міжнародних резервів Національного банку України, проти чого також виступає МВФ. В якості поступки Київ запропонував недавно кредиторам додаткові облігації, виплати за якими будуть проводитися в разі досягнення України більш високих, ніж зараз прогнозується, показників зростання ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас