Україна не має наміру купувати в РФ в III кв. газ за ціною $247 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не має наміру купувати в РФ в III кв. газ за ціною $247

Енергетика
1781
Україна не має наміру купувати в РФ газ за ціною, встановленою для III кварталу ($247,18 за тисячу кубометрів, дорівнює ціні II кварталу), повідомив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.
“Ми будемо купувати газ. Але не російський – поки не домовимося за ціною, будемо закуповувати з інших джерел”, – сказав він.
У бесіді з журналістами він сказав, що українську сторону не влаштувала встановлена ​​для III кварталу ціна, тоді як у Києві очікували, що ціна буде визначена за умовами “зимового пакета” зі знижкою не менше 30% – таким чином, вийшло б близько $200.
Міністр енергетики Росії Олександр Новак зазначив, що немає необхідності надавати “Нафтогазу” знижку більше ніж $40, так як ціни будуть нижчими від ринкових.
Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” сьогодні (1 липня) призупиняє закупівлю газу у ВАТ “Газпром” у зв’язку з тим, що умови постачання російського газу в Україну не були узгоджені під час тристоронніх переговорів у Відні.
“Транспортування газу територією України для європейських клієнтів Газпрому триватиме в повному обсязі відповідно до умов договору по”, – відзначає НАК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас