Переселенці без вибору: Уряд вирішив фінансувати їм всі виплати тільки через "Ощадбанк" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переселенці без вибору: Уряд вирішив фінансувати їм всі виплати тільки через "Ощадбанк"

Казна та Політика
917
Уряд України буде здійснювати нові грошові виплати вимушеним переселенцям, а також виплати, дія яких продовжується, виключно через відділення “Ощадбанку”, тоді як раніше переселенці могли вибирати самостійно банк, в якому хочуть обслуговуватися.
Про це в ході брифінгу повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін.
За його словами, переведення переселенців на обслуговування в держбанку буде проходити протягом півроку, і після закінчення цього терміну Державна казначейська служба буде здійснювати всі зазначені платежі саме через “Ощадбанк”.
“У нас в цьому місяці повинні звернутися на переоформлення допомоги близько 40 тис. сімей”, – сказав Мущинін, додавши, що переселенці можуть звертатися на переоформлення виплат в “єдине вікно” у відділеннях “Ощадбанку”.
За словами заступника міністра фінансів України Романа Качура, присутнього на брифінгу, кількість установ, куди переселенці зможуть звернутися за переоформленням допомоги, за рахунок залучення “Ощадбанку” збільшиться втричі.
“Крім того, враховуючи ситуацію на фінансовому ринку, дана схема буде найбільш безпечною для отримання допомоги”, – сказав Качур.
Відповідаючи на запитання журналістів, яким чином був зроблений вибір на користь “Ощадбанку”, він зазначив, що уряд робив свій вибір, аналізуючи держбанки.
“Вибір був зроблений на користь найбільшої мережі”, – сказав Качур.
Відзначимо, обсяг фінансової допомоги, виплаченої вимушеним переселенцям з Донбасу і Криму, в січні-червні поточного року склав 1,63 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас