Голова ДФС пояснив проблему із затримкою виплат з ПДВ великим платникам податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ДФС пояснив проблему із затримкою виплат з ПДВ великим платникам податків

Казна та Політика
700
Голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров пояснив проблему із затримкою виплат по ПДВ великим платникам податків певним лімітом і “ручним” режимом виплат з цього податку.
“Кожен місяць у нас є наш плановий ліміт, в розрізі якого ми можемо робити відшкодування ПДВ. Ми його адмініструємо, ми не можемо зробити більше ніяк”, – зазначив він.
“У нас існує близько 20 млрд заборгованості з відшкодування ПДВ. Це просто заборгованість, яка є, вона накопичується. Чому вона накопичується? Тому що в бюджеті на 2015 рік закладена фіксована сума на відшкодування. Це близько 58 млрд грн”, – пояснив Насіров.
Відзначимо, за словами експертів, порушення законодавства ДФС є причиною неповернення ПДВ металургійним компаніям (борг їм вже перевищує 8 млрд грн), а також аграріям та іншим великим експортерам.
“На сьогоднішній день ми не бачимо ніяких позитивних сигналів від ДФС. В основному це тільки порушення законодавства, невідшкодування ПДВ, переплати з податку на прибуток та інше. Це ще більше ускладнює і без того складну ситуацію, в якій сьогодні перебувають металурги”, – розповів голова Ради федерації металургів України Сергій Біленький.
Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагав від керівництва Державної фіскальної служби забезпечити прозору та зрозумілу систему відшкодування податку на додану вартість компаніям-експортерам. “Відшкодування ПДВ має бути прозорим і зрозумілим – і в” автоматі “, і в так званому” ручному “режимі. Потрібно, щоб руки правильно писали цифри”, – сказав прем’єр-міністр на нараді в Мінфіні, присвяченому реформі ДФС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас