Китайці надихнули Apple на створення золотистого iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці надихнули Apple на створення золотистого iPhone

Технології&Авто
358
При розробці своїх продуктів і виборі для них колірної гами Apple бере до уваги смаки і переваги китайських споживачів, повідомив генеральний директор компанії Тім Кук (Tim Cook).
Таким чином, топ-менеджер підтвердив важливість ринку Піднебесної для каліфорнійського гіганта.
За словами Тіма Кука, рішення додати золотисту модель в асортимент смартфонів частково було пов’язано з популярністю цього кольору в країнах так званого Великого Китаю (КНР, Сінгапур, Гонконг, Тайвань). Цей регіон приносить Apple 29% виручки, свідчать дані фінансового звіту за період січень-березень 2015 року.
Згідно з оцінками аналітиків IDC, у першому кварталі Apple стала найбільшим постачальником смартфонів на китайському ринку завдяки 62,1-відсоткового збільшення випуску iPhone – до 14,5 млн штук. Частка американської корпорації в країні склала 14,7% проти 8,7% роком раніше. Apple залишила позаду Xiaomi (13,7%), Huawei (11,4%) і Samsung (9,7%).
Відзначимо, в жовтні минулого року Тім Кук повідомив про плани компанії відкрити в Китаї 25 фірмових магазинів протягом найближчих двох років. Перший Apple Store в країні почав роботу в 2008 році.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас