Греція і ЄС не змогли домовитися про кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція і ЄС не змогли домовитися про кредит

Кредит&Депозит
1015
Зустріч грецького прем’єр-міністра Алексіса Ціпраса та голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, яка завершилася в ніч на четвер, 4 червня, не зробила прориву в питанні вирішення грецької кризи.
Відзначається, що Ципрас між тим підкреслив, що його розмова з Юнкером і главою Єврогрупи Йеруном Дейсселблумом виявилася “конструктивною”, втім кредитори вимагали скасування додаткових пенсій і підвищення ставки податку на додану вартість на енергію, що “є неприйнятним пропозицією”.
“Це була гарна, конструктивна зустріч. Це був крок вперед у розумінні позицій один одного на основі окремих пропозицій”, – зазначив Юнкер.
Повідомляється, що під час чотиригодинної розмови між главами грецького уряду, Єврокомісії та Єврогрупи йшлося, насамперед, про реформи, які повинна почати Греція для отримання подальшої фінансової допомоги від ЄС, так і від Міжнародного валютного фонду.
“Не хвилюйтеся, ми і надалі будемо платити”, – відповів Ципрас на питання, чи виплатить Греція Міжнародному валютному фонду частину кредиту в розмірі 300 мільйонів євро, що заплановано на п’ятницю, 5 червня.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас