Український датчик "розумного будинку" отримав $1 млн інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український датчик "розумного будинку" отримав $1 млн інвестицій

Технології&Авто
823
Український фонд SMRK, серед партнерів якого – CEO MacPaw Олександр Косован і підприємець Андрій Довженко, проінвестував український hardware-стартап Ajax Systems, яка займається охоронними системами та датчиками для “розумного будинку”.
Загальний обсяг фінансування не розкривається, але тільки перший транш склав $1 млн (за частку в компанії; розмір частки у фонді не називають). Це перша інвестиція SMRK в український hardware-проект.
Інвестори вважають ринок інтернет речей дуже перспективним напрямком. “Уже в найближчому майбутньому пристрої для охорони та автоматизації будинку статут все більш популярними, а ми будемо з подивом дивитися на речі в будинку, які ще не достатньо “розумні”, щоб виводити статус на екран Smart Watch або якими не можна управляти зі смартфона”, – говорить Олександр Косован.
Зараз йде закритий бета-тест першої продукції стартапу – бездротових сенсорів відкриття вікон і дверей, руху і т.і.
Всього ж планується до 2016 року створити близько 40 подібних пристроїв і об’єднати їх в систему управління будинком. Цікаво, що майже всі R&D і виробництво гаджетів відбувається в Україні – завозять тільки друковані плати.
Старт продажів пристроїв намічений на вересень цього року, а в 2016 році проект планує виходити на ринки СНД, Європи, США. Проект Ajax Systems заснований в 2011 році, до цього команда займалася охоронними системами.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас