ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» відзвітував за підсумками 2014 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» відзвітував за підсумками 2014 року

Фондовий ринок
824
Прибуток ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» за підсумками 2014 склала 12,2 млн. грн. Позитивного фінансового результату було досягнуто, не дивлячись на перебої з постачанням електроенергії в другій половині 2014 року. У зв’язку, з чим замість запланованих 21,8 тис. тонн нікелю було вироблено 18,6 тис. тонн або 92,8% від плану.
Сума виплачених податків склала 76,7 млн. грн, з яких понад 45 млн. грн. – єдиного соціального внеску та більш ніж 14 млн. грн. податків з заробітних плат. За підсумками року середня заробітна плата на комбінаті перевищила 4 тис. гривень, що на 23,6% вище в середньому по країні. У поточному році також планується її підвищення на 5% щокварталу. Перший етап був проведений 1 квітня 2015 року, коли заробітні плати співробітників ПФК збільшилися ще на 5%. Крім того витрати на навчання персоналу ПФК в 2014 році склали 214 тис. грн., а в 2015 році на ці цілі планується виділити 255 тис. грн.
Загальні витрати на утримання соціальної сфери смт. Побузьке в 2014 році склали 2,2 млн. гривень. На надання спонсорської допомоги, культурно-масову роботу та оздоровлення працівників ТОВ ПФК витратив 2, 2 млн. гривень. В 2015 році ця стаття витрат складе 2,7 млн. гривень, говориться в звіті підприємства.
«Збереженню позитивних фінансових результатів, за підсумками минулого року, багато в чому дозволила реалізація програм з впровадження ресурсо та енергозбереження на комбінаті» – говорить генеральний директор ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» Олег Беспалов – «Так за підсумками 2014 нашому комбінату вдалося скоротити споживання природного газу з 85 млн. куб.м. до 16 млн. куб.м, тобто більш ніж у 5 разів. Це сприятливо позначилося на собівартості продукції і, в кінцевому підсумку, на фінансові результати комбінату »- повідомив пан Беспалов.
Інвестиції комбінату в енергозбереження в 2013 – 2014 роках склали більше $15 млн. В даний момент на різних стадіях реалізації знаходяться 4 великі інвестиційні проекти. Найбільш великий з них – введення в дію пиловугільної установки для сушіння руди, на черзі – газоочисне обладнання, яке дозволить значно знизити викид шкідливих речовин в атмосферу. Крім того, для зниження втрат при обробці руди, планується модернізація магнітної сепарації.
Довідка
ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» – єдине в країнах СНД підприємство здатне випускати в промислових масштабах феронікель з бідних окислених руд, що містять нікель Власник комбінату – міжнародна інвестиційна група Solway.
Міжнародна група Solway Investment Group веде свою діяльність з 2002 року і є приватною компанією, що веде диверсифікований бізнес в гірничодобувній і металургійній індустріях. Ключові компанії групи зареєстровані в Швейцарії, Люксембурзі та на Кіпрі, 100% статутного капіталу належить громадянам ЄС. Основні виробничі активи Solway сконцентровані в Македонії, Гватемалі, Індонезії та України.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас