Губернаторам з децентралізацією допоможуть офіси реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Губернаторам з децентралізацією допоможуть офіси реформ

Казна та Політика
127
Регіональні офіси з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади почали роботу.
Початок роботи прокоментував заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, інформує Урядовий портал
“Створення спроможних територіальних громад шляхом їх добровільного об’єднання потребує посиленої уваги з боку всіх зацікавлених сторін – з боку влади, органів місцевого самоврядування, громад. Відповідальні за проведення цього процесу на місцях є саме облдержадміністрації. І їх першим помічником у цій роботі – від формування проекту перспективного плану формування територій громад до їх затвердження сесіями обласних рад, буде саме Офіс реформ”, – зазначив Негода.
Він уточнив, що офіси реформ на першому етапі надаватимуть організаційну, консультативну, інформаційну допомогу облдержадміністраціям у питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування на базовому рівні.
“Важливо вчасно, до червня, підготувати та затвердити перспективні плани. Без них регіони не зможуть отримувати фінансування на розвиток з Державного фонду регіонального розвитку. А взагалі весь процес формування спроможних територіальних громад має бути завершений у вересні. Планується, що чергові місцеві вибори, які відповідно до Конституції України мають відбутися 25 жовтня, будуть проведені вже на новій територіальній основі”, – підкреслив Негода.
Раніше віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що проведення в Україні децентралізації, невід’ємною частиною якої є створення спроможних територіальних громад, є тим інструментом, який вивів Німеччину, Польщу, Францію до рівня країн з найрозвинутішою економікою.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас