Греція обіцяє амністію виведених за кордон капіталів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція обіцяє амністію виведених за кордон капіталів

Кредит&Депозит
259
Уряд Греції розробить законопроект про добровільне розкриття інформації про вклади греків у Швейцарії та сплати ними податку, заявили міністр фінансів Греції Янніс Варуфакіс і державний міністр по боротьбі з корупцією Панайотіс Ніколудіс.
“Грецький уряд підготує законодавчу ініціативу, яка стосується добровільного розкриття греками їхніх вкладів за кордоном… Протягом всього законодавчого процесу грецький уряд буде знаходитися в постійному контакті з нашими колегами в Швейцарії, так що після схвалення і прийняття законопроекту в парламенті відразу може бути підписана політична декларація двох країн і, очевидно, реалізована “, – сказав глава Мінфіну Греції.
Грецьке законодавство не забороняє мати вклади за кордоном, проте з них повинні бути сплачені податки. Останнім часом в Греції було кілька скандалів з появою списків вкладників у зарубіжних банках, частина яких, за даними влади, була виведена незаконно.
Новий уряд Греції, як і попереднє, оголосило війну з несплатою податків одним із пріоритетів своєї політики. Однак за два роки попередній уряд Греції направило тільки 15 заявок на збір і підтвердження даних, що представляють інтерес для податкових органів. Нова грецька влада активізувала контакти з податковими органами Швейцарії, до цього делегація Мінфіну була в Афінах трохи більше місяця тому.
Напередодні грецька влада виявили 85 тисяч чоловік, які з 2010 року перевели на рахунки закордонних банків суми понад 200 тисяч євро. Також перевірка 28 тисяч платників податків показала велику кількість порушень, за які може бути стягнуто від 2,5 до 3 мільярдів євро.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас